Door Sabine – Eigenlijk wilde ik vandaag een barbecuerecept met jullie delen omdat de weersvoorspellingen dit in eerste instantie wel toestonden, maar helaas bleek dit op het laatste moment toch wat minder te zijn dan verwacht. Een ander recept om te delen dus en het leek me leuk om een dipsaus met jullie te delen. Guacamole wordt veel geserveerd bij Mexicaans eten, voornamelijk omdat het zo lekker fris is van smaak. Een goede afwisseling bij het veelal pittige eten.
Guacamole kun je uiteraard gewoon in de winkel kopen, je vindt de potjes vaak in het chipsvak, maar ik kan je verklappen dat deze lang niet zo lekker is als de eigengemaakte guac. Wanneer je hem eenmaal zelf hebt gemaakt wil je niet meer anders en aangezien het niet eens zoveel werk is, geef ik je geen ongelijk. Voor guacamole zijn tal van verschillende recepten te vinden, ik deel graag mijn persoonlijke favoriet met je.
Ingrediënten
– 2 kleine of 1 grote rijpe avocado
– 1 teentje knoflook
– 1 tomaat
– ½ sjalot
– 8 druppels Tabasco
– ¼ theelepel chilipoeder
– 2 theelepels crème fraîche
– peper en zout
Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Prak dit vervolgens met een vork tot een papje. Hak vervolgens de knoflook fijn en snipper het sjalotje en voeg beide toe aan de avocado. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg ook dit toe aan de avocado.
Nu voeg ik het liefst crème fraîche toe aangezien ik dol ben op een romige guacamole en niet zo’n fan ben van een chunky variant, maar uiteraard kun je dit voor jezelf beslissen.
Hierna komt het heel erg aan op persoonlijke smaak. De hoeveelheden tabasco, peper, zout en chilipoeder die ik hierboven heb vermeld waren voor mij precies goed, maar ik kan me voorstellen dat dit voor iedereen anders is. Blijf dus na iedere toevoeging (na ieder druppeltje tabasco) de guacamole proeven en beslis dan voor jezelf of hij goed op smaak is.
Andere erg fijne toevoegingen aan deze guacamole zijn een rood pepertje, wat verse koriander en een paar drupjes limoensap, maar nogmaals: het is allemaal erg smaak gebonden. Varieer gewoon naar hartenlust, op die manier kom je er vanzelf achter welk recept bij je het best in de smaak valt.
Mocht je niet zo thuis zijn in de keuken, bij Albert Heijn kun je een verspakket kopen waarin je alle ingrediënten voor guacamole vindt. Handig!
12 reacties op “Guacamole”
Oeh lekker!!
Mmmmmm 😉
Ziet er goed uit!
Jum! Guacamole is altijd lekker om te dippen. Met nacho’s ook, en eigenlijk met de meest gekke dingen. Leuk, dit recept om het zelf te maken.
Ik heb het eigenlijk nog nooit gegeten maar het moet wel lekker zijn, al ziet het er nogal drappig uit haha!
Hm vind guacamole zo lekker!
Lekker!
Lekker! Ik vind juist een grovere versie erg lekker.
Zoo lekker!! Mijn favoriet!! <3
Guacamole is zo lekker!
ik mis de limoen???
Heb je het artikel wel gelezen?