Categorieën
Food & health Lifestyle

Fruitige zomertaart

fruitige zomertaartWauw, met de warme en zonnige dagen van de afgelopen week moest ik wel met een recept op de proppen komen die ook echt goed past bij deze tijd van het jaar. En gelukkig heb ik er een gevonden en hoe kan het ook anders dan dat dit recept boordevol fruit zit. Zomerfruit welteverstaan want ik deel vandaag mijn fruitige zomertaart met jullie. Ongetwijfeld een hit op warme dagen, heerlijk als dessert na de barbecue of gewoon om een (groot!) stuk van te snoepen.

Ingrediënten (1 taart)

1 taartbodem (zelf maken of kant-en-klaar)
1 vanillestokje
500 ml halfvolle melk + een beetje
4 eidooiers
250 ml slagroom
3 eetlepels bloem
150 gram suiker
200 gram witte chocolade
3 nectarines
2 wilde perziken
1 aardbei

We beginnen met het maken van het banketbakkersroom omdat dit wat tijd nodig heeft om af te koelen. Doe hiervoor de melk, het merg van ’t vanillestokje en de helft van de suiker in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Klop ondertussen de eidooiers zachtjes los met de rest van de suiker en voeg hieraan de bloem en een scheutje melk toe. Roer goed door tot een glad mengsel ontstaat en voeg dit toe aan de inhoud van het pannetje.

fruitige zomertaart

Roer de inhoud van de pan met een garde goed door tot er een glad, dik mengsel ontstaat. Giet vervolgens de warme banketbakkersroom in een ondiepe schaal en zet deze in de koelkast tot de room volledig is afgekoeld. De banketbakkersroom is klaar voor gebruik wanneer je de schaal kunt bewegen en de room in één grote plak heen en weer schuift.

fruitige zomertaartTerwijl de banketbakkersroom staat af te koelen kun je alvast de witte chocolade au-bain marie smelten. Giet de chocolade vervolgens op de taartbodem en smeer het uit met behulp van een paletmes of de achterkant van een lepel of mes. Laat de taartbodem vervolgens even rusten tot de chocolade iets gestold is.

Klop 250 ml slagroom lobbig en voeg dit aan de afgekoelde banketbakkersroom toe. Roer goed door tot het een egaal mengsel is en stort de room voorzichtig in de taartvorm. Zet de taart terug in de koelkast en laat hem daar staan terwijl je het fruit snijd.

Snijd de perziken en nectarines in halve maantjes en haal het kroontje van de aardbei af. Garneer de taart met het fruit en serveer de taart direct.

fruitige zomertaart fruitige zomertaart

Nog even een kleine bewaartip omdat ik me voor kan stellen dat je de taart niet in een keer op eet: besprenkel het fruit met een beetje citroensap. Dit zorgt ervoor dat het fruit niet snel verkleurd en de taart langer mooi blijft. Wanneer je echt van plan bent om de taart meerdere dagen te bewaren raad ik je aan de slagroom achterwege te laten en enkel het banketbakkersroom als vulling te gebruiken.

Geniet ervan!

12 reacties op “Fruitige zomertaart”

Mooi gemaakt! Ik ben echt een sukkel in die stukjes fruit te leggen, bij mij ziet het er altijd uit alsof de taart in een rollercoaster heeft gezeten ofzo, hihi. Dus ben ik best wel jaloers op jou taart, die er zo mooi uitziet! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.