Om maar meteen met de deur in huis te vallen: bijna de helft van de Nederlanders gooit wekelijks groenten weg, zo blijkt uit onderzoek van Honig ter gelegenheid van ‘het jaar van de voedselverspilling’. Deze cijfers vormden voor Honig de aanleiding om Nederlanders uit te dagen hun groenterestjes niet weg te gooien, maar er soep van te maken. Wij hadden een bijna vergeten zakje soepgroenten waarmee we een heerlijk boerengroentesoepje gemaakt hebben!
Meer dan de helft van de Nederlanders houdt één, twee of zelfs meerdere keren per week restjes groenten over die ongebruikt in de groentela blijven liggen of als restje in de pan blijven zitten. Van Honig ontvingen wij een heerlijk startpakket waarmee we aan de slag zijn gegaan.
De tien groenten die uiteindelijk het meest in de Nederlandse vuilnisbakken belanden zijn: aardappel (42,7%), sla (35,1%), bloemkool (23,9%), komkommer (18,3%), broccoli (14,6%), boontjes (14,2%), spinazie (12,6%), andijvie (10,9), uien (10,4%) en wortel (9%).
Allright, let’s make some soup!
Strooi de inhoud van het zakje in een pan en breng dit al roerend met de garde aan de kook
Voeg zodra de soep kookt daarna de soepgroenten toe
Daarna alles weer even goed roeren met een garde
Naar eigen smaak eventueel gehaktballetjes toevoegen (oeh yeah, we love soep met balletjes!)
Pruttel de pruttel…..
Et voila, bonne appétit!
Q: Gooi jij veel groenten weg? Maak je ook regelmatig een vers kopje soep?
2 reacties op “We love (HONIG) soup!”
Dat zijn handige pakken met kruiden etc. om heerlijke soep te kunnen maken 😉
Hahha, grappig. Dit heb ik ook vaak in huis, voor het geval dat ik niet weet wat te eten 🙂