OMG!! We love brownies! Wie lust er nou geen brownies?? Ga je schamen (nee hoor). Maar man wat zijn ze toch lekker. Als het aan ons zou liggen zouden we de hele schaal leeg eten.
Tja en waarom ook niet? Oké misschien geen hele schaal maar deze brownies minimaliseren het schuldgevoel. Want er is geen boter aan toegevoegd, maar bietjes. Huh? Ja bieten, deze zullen de smeuïge structuur geven zoals je dit gewend bent bij een brownie, lekker sticky.
Ingrediënten
- 150 gram pure chocolade
- 400 gram bieten
- 1 tl vanille-extract
- 3 eieren
- 250 g suiker
- 40 g bloem
- 50 g gemalen amandelen
- 70 g cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
Benodigdheden
bakvorm van , bakpapier, staafmixer, 2 schalen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bedek de bakvorm met bakpapier.
Smelt de chocolade in een schaaltje in de magnetron, roer om de 30 seconden door.
Doe de bieten in een schaal en pureer deze met de staafmixer. Voeg het vanille-extract toe en meng door elkaar.
Klop de eieren en suiker schuimig. Voeg de bietenpuree en gesmolten chocolade toe en roer voorzichtig door elkaar.
Meng de bloem, gemalen amandelen, cacaopoeder en bakpoeder en meng dit met de ‘natte’ ingrediënten.
Giet het beslag in de bakvorm en bak circa 35 minuten.
Laat de brownies ongeveer een kwartier afkoelen in de vorm. Snijd ze in grote stukken en smullen maar.
Één reactie op “Sticky Brownies”
Nu ik hiernaar kijk krijg ik heerlijke trek!
Het ziet er super lekker uit 😉