Categorieën
Food & health Recepten

Red Velvet Cake

Pure verwennerij, een ander woord bestaat er niet om deze taart te beschrijven. En we hoeven er niet speciaal voor naar Magnolia Bakery in New York. Wij brengen de “glitter and glam” gewoon naar ons eigen keukentje. Want iedereen zal amazed zijn wanneer ze deze prachtige taart zien en wacht maar totdat ze de eerste hap hebben genomen van deze veel te lekkere Red Velvet Cake.velvet

Een lichte chocoladesmaak omhult in een romige laag van witte chocolade met een frisse twist. Je hebt bijna een gevulde boodschappenkar nodig om deze taart te maken, maar dat is deze taart zo waard. Dit geldt ook voor de tijd die je kwijt bent, want het is niet zomaar eventjes wat bakken het is echt een proces. Maar wanneer je dan toch een paar uurtje vrij hebt dan raden wij zeker aan om je eens aan dit project te wagen.

Het is even een werkje maar dan heb je ook wat. Met deze taart ben jij het middelpunt, hiermee kun je echt de show stelen. Zo mooi is deze heerlijke romige taart. Misschien een beetje vroeg om over na te denken, maar deze beauty past helemaal thuis als nagerecht met de feestdagen. Omdat deze iets machtiger is dan andere taarten kan heel de familie ervan eten, of je bewaard een nog een extra stukje voor jezelf.

velvet 1

Ingrediënten voor 12 personen

  • 250 gr boter
  • 450 gr suiker
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 375 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 eetlepel azijn

Glazuur

  • 400 gram roomkaas
  • 350 gr witte chocola
  • 250 gr boter

Benodigdheden

Mengkom, steelpan, handmixer, siliconenspatel, kommetje, lepel, bakvorm Ø 18 cm, broodmes

Bereidingswijze

Zorg er van te voren voor dat je boter op kamertemperatuur is, dit werkt net wat makkelijker.

Verwarm de oven voor op 150°C.

Vet de bakvorm in. Voor deze taart is een wat smallere maar hogere taartvorm gebruikt. Zo krijg je een mooier effect omdat de taart in lagen wordt opgebouwd (TIP: bij de HEMA (!))

In een grote mengkom de boter en suiker romig kloppen met de handmixer. Voeg de eieren toe en mix goed door elkaar. Meng de kleurstof en de cacao door het mengsel heen.

Voeg afwisselend de bloem en melk toe en vervolgens het vanille- extract en een snufje zout.

Meng de bakpoeder met een lepel azijn en roer dit voorzichtig door het beslag.

Vet de bakvorm in met een beetje olie, veeg met een keukenpapier de gehele vorm in. Schenk het beslag in de vorm en bak de taart in 1 uur en 45 minuten gaar. Het is een traag garingsproces omdat de bakvorm hoger is dan gemiddeld.

Check geregeld de taart met een satéprikker, steek deze in het midden van de taart en trek deze er vervolgens weer uit. Wanneer er beslag aan de prikker blijft kleven dan heeft de taart nog iets langer over.

Haal de taart uit de oven en laat deze helemaal afkoelen, het is misschien handig om de taart een dag van te voren te bakken.

Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas smelt je de witte chocolade in een pannetje op heel laag vuur. Blijf goed roeren zodat het niet de mogelijkheid krijg om aan te bakken. Laat de chocolade afkoelen totdat deze lauw is.

In een grote kom klop je de roomkaas luchtig. Geleidelijk de gesmolten chocolade en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft.

Snijd de taart in drie dikke plakken en vul de onderste laag royaal met het glazuur. Hierop komt de volgende plak cake, ook deze wordt royaal bedekt met glazuur. Hierboven komt de laatste plak cake en hier komt al het glazuur op. Met een siliconenspatel bedek je de gehele taart met het witte mengsel. Zo zie je van de buitenkant niet dat de taart uit verschillende lagen is opgebouwd. Zet de taart in koelkast om op te stijven. Na ongeveer 2 uur is de taart klaar om aan te snijden.

Q: Hoe graag wil jij deze taart maken?

 

 

5 reacties op “Red Velvet Cake”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.