Op vakantie gunnen wij onszelf lekkere traktaties, wanneer je op vakantie bent op een resort kun je helemaal losgaan. Maar na alle hapjes, stokbroodjes en drankjes op vakantie is het weer back on track en weer verder gaan met gezond eten.
Yeah baby healthy it is! Alle zomerkilo’s moeten er weer vanaf want we willen die killer bikinibody natuurlijk wel behouden. We gaan massaal de sportschool weer in om de flubbers onder de armen eraf te trainen en ons gek te lopen op de loopband. En om ons lijf dan het beste te onderhouden eten wij braaf onze proteins na het sporten. Want spieren moeten groeien en met deze quarkmuffins moet dat zeker gaan lukken. Een heerlijke en gezonde snack die makkelijk mee te nemen is en genoeg voedingsstoffen biedt om je lijf te onderhouden.
Ingrediënten
- 80 gram havermout
- 100 gram speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 250 gram magere kwark
- 2 bananen
- 3 eieren
- 100 gram dadels
- 1 appel
- 1 tl koekkruiden
- zadenmix
Benodigdheden
Blender, mengkom, dunschiller, schilmesje, lepel, muffinvormpjes, ovenplaat
Bereidingswijze
Vul de blender met de bananen, eieren en de dadels. Zet de mixer op de hoogste stand en mix totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg de havermout en bakpoeder toe en laat de mixer nog een keer draaien.
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
Neem het mengsel uit de mixer en schenk deze in een mengkom. Voeg hier de kwark, stukjes appel, koekkruiden en het speltmeel aan toe en roer dit allemaal goed door elkaar zodat er geen stukjes in het beslag zitten.
Vul de muffinvormpjes tot ¾ deel met het beslag en plaats deze op de ovenplaat. Vul alle vormpjes totdat je beslag op is. besprenkel de bovenkant van de muffins met de zadenmix.
Bak de quarkmuffins in ongeveer 40 minuten goudbruin. Laat deze daarna even afkoelen en dan zijn ze klaar om heerlijk te snacken.
Één reactie op “Quarkmuffins”
Dit heb ik nog nooit gegeten en het ziet er zo lekker uit 😉