Oew lekker op de oud Hollandse tour met heerlijke wentelteefjes. Deze lekkernij is divers te gebruiken, bij het ontbijt, high tea, lunch of als heerlijk nagerecht met een bolletje ijs en slagroom erbij. En deze wentelteefjes hebben een heerlijke zoete verassing waardoor ze nog lekkerder worden.
De perfecte oplossing om van je oude brood af te komen, lekkere wentelteefjes maken. En om onszelf extra te verwennen gebruiken we dikke plakken suikerbrood. Door de stevigheid van het brood maak je het jezelf gemakkelijk om een perfect wentelteefje te creëren, deze zal zeker niet als een plumpudding uit elkaar vallen Omdat er al lekkere stukjes suiker in het brood zitten hoef je geen extra suiker toe te voegen, maar dat mag natuurlijk wel.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 sneden suikerbrood
- 1 ei
- 250 ml melk
- 1 tl vanille extract
- Kaneel of speculaaskruiden
Benodigdheden
Mengkom, garde, koekenpan, spatel, snijplank, broodmes
Bereidingswijze
Meng in een kom het ei, vanille extract en melk.
Snijd dikke plakken van het suikerbrood, en wentel deze door het eimengsel zodat het brood zich vol kan zuigen met het mengsel.
Verhit één theelepel zonnebloemolie in de koekenpan en de wentelteefjes in ongeveer 2 minuten aan elke kant mooi goudbruin. Bak alle sneden mooi goudbruin en serveer ze bestrooid met kaneel of lekkere speculaaskruiden.
2 reacties op “Oer Hollandse wentelteefjes”
Ik vind dit heel lekker!!
Mmmmmm ik maak ze ook zo vaak en het is yummie 😉