Mmmmediterrane hummus, het klinkt alleen al zo lekker! Hummus (of humus of houmous of één van de vele andere schrijfwijzen) vind je tegenwoordig in elke supermarkt: deze van oorsprong Arabische kikkererwtenpuree staat bol van de eiwitten, vezels en gezonde vetten. Bovendien kun je er éindeloos mee variëren, zoals bijvoorbeeld met deze simpele mediterrane hummus!
Ingrediënten
- 1 blik voorgekookte kikkererwten
- Mediterrane kruiden, zoals een mix van Italiaanse kruiden of een mix voor Bruschetta
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Doe de kikkererwten mét kookvocht in de keukenmachine en voeg hieraan een snufje zout, peper en flink wat mediterrane kruiden toe.
- Zet de keukenmachine aan en maal de kikkererwten tot een smeuïge puree.
- Proef en voeg naar smaak kruiden toe totdat je hummus de gewenste smaak heeft.
- Serveer bijvoorbeeld als dip voor groenten tijdens een feestje of smeer het op je brood als gezonde lunch!
Ken jij lekkere varianten van hummus?