Na deze helse regenachtige week willen we jullie weer terug in zomerse sferen brengen. Met deze Mediterraan gevulde tomaten gaan we de goede kant op. Als de zomer niet naar ons toe wilt komen dan zoeken wij deze zelf wel op in de keuken.
Gezonde tomaatjes die overlopen vol met lekkers, zo zien wij ze het liefste. Je kunt dit gerecht serveren als warm voorgerecht of gewoon lekker als bijgerecht. De frisse tomaat is gevuld met kipgehakt en verse spinazie, voor een extra smaaksensatie is er feta aan toegevoegd en to top all things off wat amandelschaafsel. Deze moet je echt proberen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 tomaten
- 100 gram kipgehakt
- 2 handjes verse spinazie
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 2 el feta
- 25 gram amandelschaafsel
- 1tl gedroogde basilicum
- Peper en zout
- olijfolie
Benodigdheden
Snijplank, mes, lepel, hapjespan, ovenschaal
Bereidingswijze
Snijd de bovenkant van de tomaat er vanaf en lepel de tomaat leeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm in een hapjespan twee eetlepels olijfolie en bak het kipgehakt rul.
Snijd de sjalot en de knoflook fijn en voeg deze toe aan het gehakt, bak voor 2 minuten mee.
Voeg de gedroogde basilicum toe en meng goed door elkaar, breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
Zet het vuur nu hoog en voeg de spinazie toe. Roerbak dit door het mengsel en voeg als laatste de feta toe. Haal de pan van het vuur.
Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Om te zorgen dat de tomaten niet omvallen in de ovenschaal snijd je een klein stukje van de onderkant van de tomaat af. Zo blijft deze mooi stabiel rechtop staan.
Vul de tomaten met het spinaziemengsel en strooi er wat amandelschaafsel overheen.
Bak de tomaten voor 15 minuten in de oven. Daarna zijn ze gereed op opgediend te worden.
2 reacties op “Gevulde Tomaten”
Zo dat ziet er op deze vroege morgen heerlijk uit 😉
Maar vandaag is officieel en metereologisch gezien de zomer begonnen………
Fijne dag Xoxo
ziet er delish uit 😀