Hardwerkend aan je bikinibody maakt hongerig. Je bent druk met de gewichten in de weer en je rent als een dolle rondjes in de buurt, dat vraagt om een beloning. En het liefst zouden we allemaal een pak Oreo koekjes naar binnen willen werken maar dat zou ook zo zonde zijn dus laten we toch maar een gezondere keuze maken.
Daarom een fruitig gebakje gemaakt van volkorenbloem en geen suiker maar Stevia. We maken gebruik van de zoete smaak van rood fruit zodat we maar heel weinig extra suikers hoeven toe te voegen. Door vezelrijk volkorenbloem te gebruiken zorgen we dat onze bloedglucosesuikers niet de pan uit vliegen maar dat deze evenwichtig energie afgeven. Door de vezels blijven we langer verzadigd waardoor we niet ongemerkt gaan snacken. Met dit gebak beloon je jezelf met alleen maar goede ingrediënten en hiermee zorg je dat je jouw gezonde lifestyle makkelijker kunt volhouden. Want a whole lifetime zonder taart… hell no!
Ingrediënten voor 4 stuks
Voor het fruitmengsel
- 400 gram diepvries roodfruit
- 2 el zonnebloemolie
- 4 el Stevia
Voor het beslag
- 60 gram volkorenbloem
- 4 el havermout
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 1 tl amandelessence
Benodigdheden
Steelpan, spatel, mengkom, garde, ovenschaal(tjes)
Bereidingswijze
Verhit de olie in een pan. Voeg het bevroren fruit toe en bak, al roerend, voor 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de Stevia toe, roer opnieuw en laat nog 2 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng in een kom het volkorenbloem en het bakpoeder door elkaar.
Voeg de eieren en de melk toe en roer het tot een egaal mengsel, totdat alle klontjes eruit zijn.
Schep het rode fruitmengsel in een ovenschaal of in leuke kleine schaaltjes/pannetjes.
Schenk het beslag over het fruit en bak in de oven voor 35 – 40 minuten. De bovenkant moet goudbruin zijn.
2 reacties op “Fruitig gebak”
Ziet er lekker uit.
Liefs, xxx
Hmm…lijkt me zo lekker!