Het begin van 2015. Dat betekend fitter, gezonder en sterker worden. Laat die sportscholen maar vollopen en de boodschappenkarren overlopen met veggies. Voor onze foodredactrice Daphne is dit niet anders dan anders. Als diëtiste in opleiding is zij 24/7 bezig met gezond eten en actief bezig zijn, ze staat graag in de keuken om nieuwe healty recepten klaar te maken. Vandaag nemen wij een kijkje in haar keuken en volgen we wat zij zoal eet op een dag.
Daphne geeft zelf al aan dat haar eetpatroon boordevol groente en fruit zit. “Het enige wat ik echt probeer te mijden is verzadigd vet, transvet en toegevoegde suikers en vet, voor de rest eet ik alles, maar wel altijd met mate”. Heb jij nog moeite met gezonde maaltijden te bedenken, dan is dit misschien wat voor jou, want de meeste gerechten die uit Daphne haar keuken komen passen in een gezond voedingspatroon.
Om te beginnen met het ontbijt, een overnight oatmeal met gepureerde frambozen. Een voedzaam ontbijt, boordevol met vezels. En omdat je het zo uit de koelkast pakt is het super easy op de vroege morgen. En een ontbijt is niet compleet zonder een lekker kopje koffie.
De eerste snack is een plak zelfgemaakte bananencake. Ook deze is weer healthy as hell, gevuld met gedroogde pruimen, een appeltje en alweer zonder toegevoegde suikers. We hebben al smaak genoeg van het heerlijke fruit. En ook hierbij weer een zwarte koffie.
De lunch bestaat uit drie geroosterde speltboterhammen dun besmeerd met cottage cheese (eiwitbron!!). Voor wat extra smaak wat verse peper en gedroogde bieslook er overheen. Yumyum.
Snack nummer twee bestaat uit een fris appeltje, een handje noten en water. “Water drink ik heel de dag door” zegt Daphne, “ik ga de deur nooit uit zonder een flesje water in mijn tas”. Keep hydrated girls!
De warme maaltijd bestaat vandaag uit een goed gevulde salade. Een heerlijke salade van kikkererwten, gegrilde paprika, bosui en gerookte kipfilet op een bedje van rucola. Om het nieuwe jaar goed van start gegaan wordt er daarom gekozen voor een wat lichtere maaltijd. Daphne: ”maar stamppoten staan ook nog steeds bij mij op tafel hoor”.
Na het avondeten gaat Daphne met haar vriend de sportschool in om daar even lekker met de gewichten te gaan gooien. Na thuiskomst wordt er nog even snel een bakje magere kwark met wat cranberries gegeten. Normaal gesproken gaat de kwark er zonder toevoeging in, maar op z’n tijd mag er best een lekker smaakje door.
Zo, wat een eten he. En dan zijn we nog niet klaar, want een uur voor het slapen gaan word er altijd nog wat kleins gegeten. “Ik ga niet naar bed zonder iets gegeten te hebben, mijn lichaam moet namelijk al 8 uur zonder voedingsstoffen doen en ik wil het graag zo goed mogelijk gevoed houden” zegt Daphne. Daarom word er nog snel een eitje in de pan gegooit met wat plakjes kipfilet erbij.
Zo ziet de dag van onze foodredactrice er dus uit. Met het vele sporten dat ze doet heeft ze ook meer voedingstoffen nodig. En ook al lijkt het veel, het zijn steeds kleine maaltijden, zo is er geen tijd om een hongergevoel te krijgen.
Q: Ben je al geïnspireerd?
2 reacties op “Food diary”
Het ziet er zo heerlijk uit allemaal en heel gezond 😉
Wauw dat ziet er zo lekker en gezond uit