Omdat we rustig aan al naar de feestdagen toewerken, want OMG de folders staan alweer vol met kerstverlichting en grote glinsterende kerstballen, zullen we bij Femme jullie al langzaam aan gaan inspireren met feestelijke gerechten.
Het is tijd om jezelf eens lekker in de watten te leggen, dat kun je gaan doen met deze heerlijke strawberry cream met grove stukken zoete crumble.
Deze lovely cream is een perfect nagerecht, het ziet er prachtig uit en is onweerstaanbaar. Je kunt het makkelijk van te voren klaarmaken wat het weer ideaal maakt om het te serveren op een feestje (lees: kerstmis) . Of je eet het gelijk op wanneer je nog met de spatel met cream in je handen staat.
Ingrediënten
Crumble
- 120 gram bloem
- 30 gram roomboter
- 1 ei
- 30 gram vanillesuiker
- ½ tl bakpoeder
Cream
- 200 gram aardbeien
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 10 gram roomboter
Benodigdheden
Mengkom, steelpan, garde, staafmixer, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Voor de crumble mixen we alle ingrediënten met de handen door elkaar. Zorg dat de boter al op kamertemperatuur is, zo kun je de crumble makkelijk mengen.
Wanneer je er een mooi deeg van heb gemaakt neem je de bol op een met bakpapier bekleedde ovenplaat. Met je handen druk je de bol plat, zorg dat het deeg ongeveer één centimeter dik is.
Bak het deeg voor 20 minuten, zo wordt het niet krokant maar blijft het lekker moist. Laat het deeg afkoelen, daarna neem je de gebakken plak in je handen en verkruimel je het in grove stukken crumble.
Nou het deeg maken was niet zo moeilijk en hetzelfde geldt voor de cream. Doe de aardbeien in de steelpan en laat deze aan de kook komen.
Met een vork kun je de aardbeien prakken zodat er meer vocht vrijkomt. Voeg de boter en gecondenseerde melk toe, blijf goed doorroeren totdat de boter helemaal gesmolten is.
Neem de cream van het vuur en laat deze een kwartiertje afkoelen, zodat de cream heerlijk lauw opgediend kan worden.
Vul een mooi glas met een laagje crumble, hierop komen een paar goeie scheppen aarbeiencream. Om het plaatje compleet te maken doen we on top ook nog een paar heerlijke kruimels. Zo proef je bij elk hapje dat je neemt de sweet crumble.
2 reacties op “Crumble Cream”
Hahahahaha…. ik wordt ook al blij van al die mooie kerstversieringen die al in de reclamefolders staan.
Dus ben ik gelukkig niet de enige 😉
Het water loopt me al uit de mond nu ik naar de foto van het toetje kijk.
Je kan met recepten voor de feestdagen maar beter te vroeg zijn dan te laat!
Iedereen wil op tijd alle boodschappen in huis hebben.
Ziet er heerlijk uit!