Deze pindareep is de perfecte cheatmeal. Huh wat…? Wanneer je heel de week goed en gezond hebt gegeten mag jij jezelf zeker verwennen met iets lekker. Niet te gek natuurlijk, maar we moeten het wel leuk houden voor onszelf. Met deze reep combineer je goede ingrediënten die ook echt meerwaarde hebben voor je lichaam met een snack die je verdient hebt.
We hebben enkele geleden kennis gemaakt met de kokosbloesemsuiker van Royal Green. Een goede vervanger van geraffineerde suikers. En omdat 2015 al in volle gang is helpen wij graag mee aan jullie goede voornemens.
Dit recept is een non bake gerecht, er komt geen oven aan te pas. De reep is gevuld met havermout, welke zorgen voor de dagelijkse hoeveelheid vezels. De pindakaas geeft een verzadigd gevoel en daarbij de onverzadigde vetzuren die je lichaam dus echt nodig heeft. En vergeet de chocolade niet!! Want naast het feit dat een vrouw gewoonweg niet zonder kan, zorgt pure chocolade ook voor antioxidanten. Wij vinden deze reep dus echt wel verantwoord (met een knipoog natuurlijk)
Ingrediënten
- 150 gram boter
- 300 gram kokosbloesemsuiker
- 1 tl amandel extract
- 120 ml magere melk
- 120 gram pindakaas
- 350 gram havermout
- 150 gram pure chocolade
Benodigdheden
Kookpan, steelpan, siliconenspatel, lepel, vierkant bakblik, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de boter in de pan totdat deze helemaal gesmolten is.
Voeg de kokosbloesemsuiker toe.
Roer dit geheel goed door elkaar.
Voeg de pindakaas toe en meng dit door elkaar.
Voeg het amandel extract en de melk toe en roer het geheel nogmaals goed door. Breng dit aan de kook en laat het voor enkele minuten doorkoken.
Haal de pan van het vuur en voeg de hoeveelheid havermout toe.
Dit roer je voor ongeveer 3 minuten door, zo krijgt de havermout de tijd om alle smaken op te nemen.
Neem een met bakpapier bekleedde bakvorm en vul deze met het mengsel. Met de spatel verdeel je het mengsel gelijkmatig. Neem de bolle kant van een lepel en druk de havermout goed aan zodat het compacter wordt.
In de steelpan smelt je de pure chocolade op laag vuur.
Wanneer deze gesmolten is verdeel je dit over de havermout.
Spatel het geheel uit, zodat de bovenste laag alleen nog maar bestaat uit heerlijke chocolade.
Zet het bakblik even in de koelkast zodat de chocolade kan stollen. Na een uurtje kun je de reep uit de koelkast halen en er lekkere grote stukken van snijden.
3 reacties op “ChocoPindareep”
Wat een leuk idee!
Yummie dat ziet er zo lekker uit 😉
hmm ziet er goed uit! thanks!