Wow wij vinden cake al lekker, maar wat als die cake ook nog eens gevuld is met candybars. En ook nog eens overgoten is met heerlijke chocolade. Het wordt ons bijna te veel van het goede (as if).
Deze heerlijke cake maakt elke feest een happening. Wanneer iedereen deze mooie jongen ziet beginnen ze langzaam aan al te watertanden. Want als we het goed doen… Dan doen we het ook echt goed en gaan we helemaal loos in de keuken. Want eigenlijk kun je deze cake volstoppen met al het lekkers waar je aan kunt denken. Wij hebben er zelfs een zachte verassing in gestopt, kleine stukjes marshmallows. Kun jij nog wachten? Of sta je te popelen om deze Candycake zelf te gaan maken?
Ingrediënten
- 200 gram zachte boter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram bloem
- 4 eieren
- 100 gram melkchocolade
- 5 mini candybars naar keuze
- Marshmallows
- Suiker sprinkels
Benodigdheden
Cakevorm, steelpan, mengkom, handmixer, spatel, satéprikker, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Doe de boter met de suiker, vanillesuiker in een beslagkom en klop alles met de mixer in ongeveer 5 minuten tot een lichte, romige massa. Voeg de eieren toe en klop deze door het beslag.
Spatel dan de bloem erdoor, doe dit in stapjes, niet in één keer de hele bups erin. Meng het tot een mooi egaal beslag.
Schenk de helft van het cakebeslag in de vorm. Druk nu de candybars in het beslag en bestrooi deze met kleine stukjes marshmallows. Schenk nu de andere helft van het beslag over.
Bak de cake in de oven in ca. vijf kwartier gaar. De cake is gaar als een satéstokje dat u er tot het midden in prikt er weer droog uitkomt.
Smelt ondertussen de melkchocolade op laag vuur. Wanneer de cake afgekoeld is schenk je de chocolade er overheen en versier je de cake met vrolijke suikersprinkels. Een gevulde cake om van te genieten.
Één reactie op “Candycake”
Dit recept zal ik zeker een keer maken.
Wat een mooie cake.