Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Ambachtelijke broodstengels met rozemarijn

De allerlekkerste soepstengels komen niet uit een pakje maar die maak je natuurlijk zelf. In een paar stappen maak je deze overheerlijke, ambachtelijke soepstengels.  Met een paar verse kruiden maak jij deze heerlijke lekkernij. 

stengel 002

Bij een soepje, salade of gewoon lekker om te knabbelen, deze heerlijke broodstengels kunnen eigenlijk altijd.  Heb je wel eens lekkere trek en wil je gewoon even snel iets smikkelen, maar niet je boekje te buiten gaan? Dan zijn deze stengels de perfecte oplossing, hiermee krijg je jouw vezels binnen en hoef je je niet schuldig te voelen wanneer je even snel wat tussendoor pakt.

De moeilijkste eetmomenten zijn tussen de maaltijden door, je maag knort en je hebt zin in iets snels en makkelijks. Met deze stengels zorg je voor een gezonde en bewuste snack,.Wanneer je aan het begin van de week een aantal van deze stengels maakt dan is er geen tijd om te cheaten. Hiermee kun je dus bewust met je bikinibody aan de slag.

Ingrediënten voor 10-12 stuks

  • 25 gram tarwebloem
  • 6 gram verse gist
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 60 ml lauwwarm water
  • 2 el verse rozemarijn
  • 2 el sesamzout
  • Snufje zout
  • 1 ei (om te bestrijken)
  • Grof zeezout

Benodigdheden

Snijplank, snijmes, bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.

Kneed (in een keukenmachine of met de hand) de bloem, gist, olijfolie, een snufje zout een halve eetlepel fijngehakte rozemarijn en ongeveer 60 ml lauwwarm water tot een mooi en soepel deeg. Het water moet overigens niet te warm zijn, anders werkt het gist niet meer. Laat het deeg vervolgens in een kom, afgedekt met een theedoek en op een warme plek, 1 uur rijzen.

Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot het een vierkante/rechthoekige vorm met een dikte van ½ cm.  Snijd het deeg in repen met een breedte van max 1 cm. Leg op de bakplaat en laat het vervolgens nogmaals rijzen voor ongeveer 15 minuten. Bestrijk de soepstengels na het rijzen met wat ei en bestrooi met een mix van 1 el zeezout en 2 eetlepels rozemarijn en sesamzaadjes.

stengel 3Bak in ongeveer 15-20 min mooi goudbruin. Laat ze buiten de oven afkoelen en eet bij voorkeur de broodstengels op dezelfde dag op dan zijn ze nog lekker vers.

 

 

 

Één reactie op “Ambachtelijke broodstengels met rozemarijn”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.