Het einde van de zomer begint al in zicht te komen, maar dat houdt ons niet tegen om een nieuwe (overheerlijke) zomerse salade te proberen. Door de combinatie van verschillende hartige en zoete ingrediënten is deze salade uitstekend geschikt om nog eens weg te dromen bij de heerlijke vakantie en het mooie weer deze zomer.
Deze salade is makkelijk te maken en is heel gezond. Voordeel is dat de ingrediënten makkelijk te vinden zijn en de salade binnen tien minuten in elkaar gezet is.
Ingrediënten (voor 1 maaltijd salade):
-Rucola slamix
-Plak geitenkaas van twee centimeter
-1 Gedroogde vijg
-1/2 Appel in blokjes
-Handje walnoten in stukken
-10 Halve cherry tomaatjes
Voor de dressing:
-Scheutje balsamico azijn
-Scheutje olie
-Snufje tijm
-Honing
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plak geitenkaas op een stuk bakpapier of aluminiumfolie en laat die vijf minuten onder de grill warm worden.
Drapeer de sla op een bord en snij de gedroogde vijg, de appel en de tomaatjes in stukken. Leg ze op de sla en leg de warm geworden plak geitenkaas in het midden. Verdeel dan de stukken walnoot over de salade.
Voor de dressing meng je een scheut azijn en een scheut olie die je vervolgens over de sla giet. Giet een theelepel honing over de geitenkaas en maak af met een snufje tijm. Klaar is Kees!
Speciale dressing:
Voor deze salade hebben wij speciale balsamico dressing gebruikt uit de winkel Droom van Utrecht in (dit had je nooit verwacht) Utrecht. Dit soort speciale flesjes kan je vinden bij speciale marktkraampjes of kruidenwinkels. De balsamico dressing is speciaal omdat het smaakt naar dadel en vijg. Door de toevoeging van deze twee smaken wordt de balsamico lekker zoet, wat erg lekker is voor een zomerse salade.
Q: Ga jij dit lekkere recept proberen?
2 reacties op “Zomerse salade met geitenkaas en vijgen”
Dat ziet er zo lekker en gezond uit!
Mmmmm echt lekker, ga hem vandaag maken