Er MOET toch een reden zijn dat al die modellen zwéren bij havermout? Nou, er zijn er wel meer. En daarom zijn wij inmiddels ook om. Het geitenwollensokken-gehalte is er in ieder geval helemaal vanaf.
Ook al bevat havermout best veel calorieën, modellen en foodies zwéren erbij. Dat kan alleen maar goeds betekenen. Wij zijn inmiddels ook om en starten menig dag met een portie gezonde vlokken. In verschillende combinaties, want je kunt het goedje werkelijk overal in verwerken en je kunt er zelfs koekjes van maken! Hoe chill is dat?!
De voordelen van havermout
1. Havermout vult.
2. Het verteert langzaam.
3. Hierdoor heb je lang een vol gevoel.
4. Daarom blijft het honger-gevoel lang buiten de deur.
5. Je kunt het met gemak van het ontbijt tot de lunch uitzingen. Hoewel het wel beter is om rond een uurtje of half elf een klein tussendoortje als een stukje fruit te eten.
6. Het is voedzaam.
7. Het bevat veel vezels.
8. Het verlaagt je cholesterolgehalte.
9. Bevat geen gluten. Handig voor iedereen die daar een allergie voor heeft, al dan niet zelf verzonnen.
10. Omdat het zo goed vult heb je er minder van nodig en dan zijn de calorieën in verhouding ineens heel laag. Dus goed voor de lijn.
11. Je kunt het een dag van te voren maken voor je lekkerste overnight havermout.
12. Je kunt het maken en direct opeten. Het is zo klaar.
13. Het levert bakken met energie.
14. En die energie wordt geleidelijk verdeeld.
15. Het bevat veel eiwitten.
16. Er zit maar weinig vet in.
17. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel.
18. Het is goedkoop.
19. Het heeft van nature weinig suikers in zich. Let daarom op dat je niet een variant te pakken krijgt waar suikers aan toe zijn gevoegd, want dan wordt het ineens een stuk minder gezond.
20. Het is lekker!
21. Je kunt er havermoutkoekjes van maken!
22. Je kunt er pannenkoeken van maken.
23. Havermout is super makkelijk te combineren en ongeveer elk soort meel is er door te vervangen. Stop de havervlokken in de hakmachine en je hebt havermeel.
24. Een makkelijk ontbijtje heb je zo in elkaar gedraaid met havervlokken geweld met warm water ,vanille, frambozen, bosbessen en eventueel honing.
25. Het is nog zo’n voedingsproduct dat je buikvet vermindert.
Q: Waarom eet jij havermout?
Één reactie op “25 redenen om havermout te eten”
Leuke weetjes.
Het is zo lekker.
De koekjes zien er schattig uit.