Een lekkere verwennerij als dessert of doe eens gek als cheat lunch. Heerlijke pannenkoeken met verse aardbeien en een heerlijke romige chocoladesaus.
Valentijnsdag is alweer achter de rug, maar waarom hebben we een speciale dag nodig om onze liefde te verwennen? De liefde van een man gaat nou eenmaal door de maag. Dus waarom zouden we daar maar één keer in het jaar echt aandacht aan besteden. Wij kiezen daar gewoon elke dag van de week voor. En met deze lekkernij zit het wel goed met de liefde. We overladen de pannenkoeken met heerlijke romige chocoladesaus en Hollandse aardbeitjes… Mmm.
Ingrediënten voor 12 pannenkoeken
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- Boter om mee te bakken
Voor de saus
- 70 gram pure chocolade
- 150 ml slagroom
- 2 el suiker
- Verse aardbeien
Benodigdheden
Steelpan, koekenpan, mengkom, garde, soeplepel, spatel. Mesje
Bereidingswijze
Voor het beslag meng je de bloem, eieren en melk door elkaar en klop je met de garde de klontjes eruit.
Verwarm een klontje boter in de pan en schep er een royale soeplepel met beslag in de pan, draai met de pan zodat de hele bodem bedekt is. Na een minuut of 2 keer je de pannenkoek om en bak je de andere kant.
Ondertussen neem je een steelpan en verhit je de slagroom, deze mag niet koken.
Breek de chocolade in stukjes en voeg deze toe aan de slagroom. Laat de chocolade smelten, voeg de suiker toe en roer het geheel steeds goed door.
Was de aardbeien en snijd deze in plakjes.
Wanneer alle pannenkoeken gebakken zijn kun je eindelijk gaan genieten van je creatie. Rol de pannenkoek op en schenk de heerlijke chocoladesaus eroverheen. Maak het geheel af met wat plakjes aardbei en smullen maar.
Één reactie op “Zalige pannenkoeken”
Yummie dat heb ik lang niet gegeten.
Zal ze nodig eens bakken.