Categorieën
Food & health

Fluffy Marshmallow

Een very delish maaltje. Deze moet je dit weekend echt gaan proberen. Zoete, hele zoete aardappelpuree met on top een hele berg witte, zachte, heerlijke, zoete MARSHMALLOWS. Misschien een beetje raar.. of toch niet?!

marshmallow1

Oké, eigenlijk zie je dit gerecht best vaak, maar niet hier in Nederland. Het is een graag gezien recept tijdens Thanksgiving. Precies, nou niet een feestdag die wij hier vieren, maar daarom zouden wij dit lekkernij niet hoeven te missen. Want zeg nou zelf.. zo’n lekker aardappelpuree heb je nog nooit op.

Bovenop de zoete aardappelpuree bouwen we de hele schaal vol met marshmallows, want als we los mogen gaan dan doen we het ook goed. Even de oven in,  en dan is de bovenkant krokant en de rest smelt in je mond weg. Have a Fluffy Thursday !!

marshmallow2

Ingrediënten

  • 3 grote zoete aardappelen
  • 100 gram boter
  • Marshmallows

Benodigdheden

Kookpan, mes, aardappelstamper, handmixer, spatel, ovenschaaltje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Vul de pan met ruim water en kook de aardappelen hier in circa 20-30 minuten gaar.

Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree met de aardappelstamper.

marshmallow3

 

Voeg de boter toe, deze zal gelijk smelten door de hitte van de aardappelen. Dit maakt het mengen een stuk gemakkelijker. Neem de handmixer en mix de boter goed door de aardappelen.

marshmallow4

Neem de ovenschaal en vul deze met het aardappelmengsel.  En nu komt het.. duw de fluffy marshmallows voor de helft in het aardappelmengsel. Stop ondertussen een paar van die heerlijke spekkies in je mond en zet de schaal in de oven.

marshmallow5

Binnen 15 minuten kleuren de marshmallow mooi bruin en zal de onderkant heerlijk smelten in het aardappelmengsel.

marshmallow6

Eet de zoete marshmallow lekker warm. Schep er een groot stuk uit en je kunt heerlijk smullen.

Één reactie op “Fluffy Marshmallow”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.