Een ultimate nagerecht welke luxe uitstraalt. Wow.. en ook nog eens binnen tien minuten klaar. Of te wel een perfect dessert wanneer je al een uitbundig diner achter de rug hebt.
In het winterseizoen betrappen we ons bij Femme erop dat we minder met fruit koken. in de herfst komen de peren weer aan bod en in de zomer gaan we altijd helemaal los met frisse zomervruchten. Maar in de winter lijken we toch meer voor zware chocoladegerechten te kiezen. No more, we gaan lekker met vijgen koken. En aan gebrek aan verse vijgen gebruiken we gedroogde, deze beauty’s zitten trouwen boordenvol vezels.
En als lekkere garnering gebruiken we de Superfood Cacao Nibs. Dit zijn kleine stukjes rauwe chocolade. Of te wel geen toegevoegde suiker maar gewoon puur cacao. Schuldgevoel is hierbij niet nodig, want rauwe cacao bevat alle vitaminen en mineralen nog omdat het niet boven de 40 graden verhit wordt. En daarbij is er geen melk of suiker aan toegevoegd. En daarbij heeft elke vrouw bijna dagelijks een shot chocolade nodig en dan is dit de perfecte oplossing.
Ingrediënten voor 2 personen
- 125 gram gedroogde vijgen
- 250 ml slagroom
- 1 vanillestokje
- Cacao nibs
Benodigdheden
Steelpan, snijplank, mes, garde, schaaltje
Bereidingswijze
Neem een steelpan en doe hier de slagroom in, zet dit op een laag vuur.
Snijd het vanillestokje open en haal het merg er uit. Voeg dit bij de slagroom en roer goed door.
De slagroom mag niet koken, met een garde klop je de slagroom lekker luchtig
Snijd de vijgen doormidden.
Schep de vijgen in het schaaltje en schepen het romige mengsel over de vijgen. Top it off met schep je een eetlepel cacao nibs er over heen.
So yummy!
2 reacties op “Creamy Figs”
Wat ziet dat er heerlijk uit!
Ik ken het niet.
Het is snel en makkelijk zelf te maken.
Oef, dit ziet er ongelofelijk lekker uit <3