Een echte herfstgroente is toch wel de pompoen. De mooie kleuren passen ook wel in het ideaalplaatje van vallende bladeren. Met onze regenlaarzen aan en paraplu in de hand gingen wij op pad om een maaltijd om te smullen te maken.
Wij gingen op pad naar de markt, een plek waar we jammer genoeg niet al te vaak komen. Door het drukke leven zijn we toch snel gebonden aan de alles hebbende supermarkt. Praktisch, dat zeker maar gezellig absoluut niet. Gezelligheid valt er te vinden op de markt, hier struinen we de kraampjes af en inspecteren we de meest exotische producten. Je vindt de meest aparte ‘vergeten’ groente en fruit, het is werkelijk waar een walhalla voor foodlovers. Met een tas vol verse ingrediënten voor maar een klein prijsje (TIP!) gingen wij naar huis en heerlijk kokkerellen.
Ingrediënten
- ½ flespompoen
- 2 paarse wortelen
- 1 babyananas
- Olijfolie
- 1 tl cayennepeper
- Kaneel
- Honing
- Peper en zout
- Olijfolie
Benodigdheden
Kookpan, grillpan, snijplank, mes, kookpan, bakpapier,
Bereidingswijze
Halveer de pompoen en snijdt deze in plakken, wanneer je draderig vruchtvlees ziet snijd je dit eruit. De schil van de flespompoen is heel zacht, je kunt de pompoen dus in z’n geheel opeten. Heerlijk maar ook ideaal, want normaliter is het nogal een lastig werkje om je pompoen te schillen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken op de met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrooi deze met wat zout en cayennepeper. Druppel wat lekkere olijfolie over de pompoen en bak de pompoen in 20 minuten gaar.
Om het gerecht nog meer kleur te geven snijden we een babyananas in kleine plakken. De babyananas zie je nooit in de supermarkt, dit is een super leuk ingrediënt om te gebruiken. Voor dit gerecht ideaal omdat je hiervoor niet een hele grote ananas hoeft aan te snijden. Deze kleintje zijn ook heel leuk om nagerechten in te serveren. Snijd eerst de schil eraf en zet daarna het mes tegen het hart van de ananas aan en snijd er een mooie plak van af.
Deze plakken breng je op smaak met een beetje kaneel. Grill ze in een verhitte grillpan, totdat er een mooi grillstreep op ontstaat.
Maak het bord op, een paar plakken pompoen, een schep paarse wortelen met hier bovenop de gegrilde ananas. Neem een goeie schep honing en schenk deze over de warme gegrilde ananas.
Dit is prachtig herfstgerecht, met een romige aardappelpuree heb je een heerlijke maaltijd. Enjoy.
Één reactie op “Lekker met pompoen”
Wat ziet het gerecht er zo heerlijk uit!
Ik hou niet van gekookte pompoen maar wel gebakken 😉