Categorieën
Food & health Recepten

Lemoncurd koekjes

Wij zijn al aardig gewent aan de regendruppels, maar voor de Britten is dit nog niks. De weersvoorspellingen die je daar krijgt… daar wordt je pas hopeloos van. Om toch positief te blijven hebben zij heerlijke lemoncurd en om onszelf op te vrolijken maken wij hier warme koekjes mee.

lemoncurd 1

Want we moeten wat om onszelf op te vrolijken. En hoe kan een vrouw dat beter doen  door yummie koekjes te bakken. Merken jullie ook; dat door het gure weer buiten je steeds vaker in de keuken te vinden bent. Opzich wel logisch want we gaan nu niet echt voor onze lol naar buiten, maar zoeken namelijk steeds meer de warmte in onze keukentjes op. Als het zo door gaat dan puilt de keuken van Femme dadelijk uit van de heerlijke baksels want wij vermaken ons wel deze herfst.

Ingrediënten

  • 110 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 200 gram Bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 75 gram Lemon curd

Benodigdheden

Mengkom, handmixer, bakpapier, theelepel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

Neem de mengkom, klop hierin de op boter en suiker luchtig. Voeg het ei toe en mix dit geheel samen.

Meng de bloem en het bakpoeder door het mengsel en mix dit met de handmixer tot een mooi deeg.

Neem de bakplaat en bekleed deze met het bakpapier. Maak je handen vochtig en neem en draai ongeveer 9 ballen van het beslag. Druk deze op de bakplaat plat.

Met behulp van een theelepel maak je een kuiltje in het koekje, zo is er extra plaats voor een schepje lemoncurd. Schep vervolgens een kleine theelepel lemoncurd in het kuiltje.

Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat ze lichtbruin zijn.

 

 

4 reacties op “Lemoncurd koekjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.