Rennen, springen, vliegen het leven kan soms druk druk druk zijn. Daarbij komt ook nog eens feestjes plannen en de gasten voorzien van verrukkelijke hapjes. Nou don’t worry vandaag hebben wij een super simpele snack die in een handomdraai klaar staat.
Wat lusten we allemaal wel? Pizza natuurlijk! Of je het nou in een restaurant eet, een slice op de hoek van de straat of een lekker pizzabroodje ze smaken allemaal. En ingrediënten genoeg waarmee je jouw pizza eigen kan maken. Daarom is dit de perfecte snack voor op een feestje of verjaardag want hiermee kun je iedereen blij maken. Ook aan dit makkelijke broodje kun je jouw eigen draai geven, vul het gewoon met alles wat je lekker vindt.
Ingrediënten voor 4 stuks
4 plakken bladerdeeg
4 plakken salami
60 gram geraspte kaas
½ rode ui
80 gram champignons
4 el tomatensaus
2 tl oregano
2 el olijfolie
1 ei
Benodigdheden
Koekenpan, lepel, vork, kom, siliconenkwast, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor 180 graden.
Bekleed de ovenplaat met bakpapier.
Zorg dat de bladerdeegbladen ontdooit zijn, prik met een vork enkele gaatjes in het deeg, zo zorg je ervoor dat deze in de oven niet te veel zullen rijzen.
Snijd de champignons in plakken en snijd de halve rode ui fijn. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de champignons en ui voor 5 minuten.
Smeer de bladen in met een eetlepel tomatensaus. Strooi een halve theelepel oregano per bladerdeegblad over de tomatensaus. Schep een kwart van de gebakken champignons en ui op de tomatensaus.
Hier bovenop komt één plak salami en één eetlepel geraspte kaas.
Vouw de bladen dicht, met een vork druk je alle uiteindes dicht.
Kluts in een kommetje het ei en smeer alle pizzasnacks in met wat ei zodat ze mooi glanzen.
Bak de snacks in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Zo heb je binnen een mum van tijd een heerlijk hapje. Je kunt ze zelfs van te voren bereiden en op een later tijdstip afbakken. Bon appetit
2 reacties op “Quick pizza snack”
Leuke dat jullie weer een heerlijk recept sharen met jullie volgers 😉
oehh ziet er lekker uit 😀 en simpel om te maken!