Yummie een cake die even niet zo slecht voor je is en ook nog eens fantastisch smaakt. Jaja het kan wel degelijk, je lijntje behouden en toch lekker kunnen snoepen. Deze Cococake smaakt naar meer en waarom ook niet? Een extra stukje moet best kunnen hoor.
Want deze Cake is gemaakt zonder enige toevoeging van boter of olie. Hiermee eet je geen onnodige verzadigde vetten dus dat is zeker een pluspunt. Alle smaak wordt gegeven door de gecondenseerde melk, deze is gezoet dus daarom smaakt deze heerlijk. Gecondenseerde melk is eigenlijk gewoon melk dat is ingekookt tot een zoete substantie. Met dit product kun je ook heerlijke desserts maken, het geeft een heerlijke romige smaak. Dus probeer dit zeker vaker in de keuken te gebruiken.
En wat is kokoscake zonder de kokos, tja wat valt er nog meer over geraspte kokos te vertellen? Alleen dat het delish is en dat het qua smaak echt overal bij past, in de keuken kun je hier eindeloos mee blijven variëren.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 ml)
- 1 zakje vanillesuiker
- halve theelepel bakpoeder
- 150 gram bloem
- 50 gram kokosrasp
- boter om mee in te vetten
Benodigdheden
Mengkom, handmixer, schaaltje taartblik
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng alle droge ingrediënten samen en voeg daarna de eieren en de gecondenseerde melk toe.
Mix dit met een handmixer tot een egaal beslag, vet vervolgens de springvorm in en giet het beslag in de vorm.
De cake kan nu voor 30 tot 40 minuten de oven in. Als de cake klaar is even laten afkoelen en dan lekkere grote punten van snijden.
Bron beeld: Tumblr
Tip: gecondenseerde melk vind je gewoon in je supermarkt. Vaak staat deze bij de Oosterse producten.
9 reacties op “CocoCake”
Oh dit klinkt fantastisch!!
Oh dit ziet er echt heerlijk uit! 🙂
Ben ‘m aan het maken… Kom er nu achter dat er staat geen boter of olie. Staat ook niet in de ingredientenlijst. En toch moet ik ineens boter smelten… Balen! Geen boter in huis 🙁
hai Nailtalk,
Excuses voor de fout in het receptuur, deze is inmiddels hersteld.
Voor deze cake heb je geen boter of olie nodig, alleen om het blik in te vetten.
Enjoy de cake 🙂
Groetjes, Femme
Al met al goed uitgepakt, ik heb er een paar theelepels kokosolie doorheen gegooid en een klein beetje cacao. En, hij is heerlijk!! Blij met dit recept!
Klinkt super lekker! Past goed bij mijn kokosverslaving haha. Dit weekend maar uitproberen!
x
Mmmmmmm dat ziet er zo lekker uit 😉
Klinkt als een goed idee!
Klinkt lekker, maar het wordt toch een rare taaie cake. Toch maar weer gewoon boter in de cake. Dat is veel lekkerder!