Zware koeken of romig gebak is altijd lekker, maar in de zomermaanden snakken we toch naar iets lichts en verfrissend. Zoals deze frambozen yoghurt koekjes, heerlijk!! Een lekkere zoete maar toch ook frisse koek die all summer long gegeten kan worden.
De roze fruitkoekjes fleuren de hele tafel op, ze zien er heerlijk uitnodigend aan en ze zullen binnen een mum van tijd op zijn. Door de frambozen en de frisse yoghurt blijven de koeken lekker moist. De natuurlijke fruitsuikers geven met behulp van een beetje vanillesuiker de zoete smaak. En het is zo weinig dat we ons totaal niet op de vingers hoeven te tikken wanneer we nog zo’n lekker koekje pakken. Wil je een nog gezondere variant hierop maken, gebruik dan volkorenbloem voor het deeg zo worden ze nog healthier.
Ingrediënten
- 150 gram frambozen
- 25 gram suiker om de frambozen in te rollen
- 100 gram suiker
- 120 gram zachte boter
- 2 theelepels bakpoeder
- 260 gram bloem
- 165 gram Griekse yoghurt
Benodigdheden
Mengkom, schaal, spatel, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de frambozen met de suiker in een kleine kom, zodat de frambozen voorzien zijn van een suikerlaagje.
Meng in een andere mengkom de rest van de suiker, de bloem en de bakpoeder. Snijd de boter in blokjes en voeg dit aan de droge ingrediënten toe. Mix dit goed door totdat er een kruimeldeeg ontstaat en alles goed in elkaar is opgenomen.
Doe de Griekse yoghurt erbij en kneed dit er nog eens goed doorheen.
Voeg tenslotte de gesuikerde frambozen toe aan het deeg en spatel dit door het deeg.
Maak van dit deeg balletjes en druk deze met je handen plat in je handpalm.
Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat de koekjes eerst afkoelen en daarna zijn ze klaar om op te eten.
Één reactie op “Sweet Summertime”
Dat ziet er zo lekker uit dat ik binnenkort eens zal maken 😉