Categorieën
Food & health Recepten

Carrot CupCake

Nog drie nachtjes slapen en dan mogen we genieten van een heerlijk lang Paasweekend, even helemaal niks doen. Tijd genoeg om de keuken in te stappen en je familie te verrassen met deze heerlijke carrot cake cupcakes met een topping van roomkaasglazuur.

carrot cupcake

De Carrot cake is iets typisch Amerikaans, maar deze prachtige taart zien we gelukkig steeds vaker in het Nederlandse straatbeeld. Er zijn heel veel variaties te vinden, je kunt er echt je eigen draai aan geven en zoveel ingrediënten toevoegen die je zelf lekker vindt. Wanneer je denkt dat de wortelsmaak zal gaan overheersen dan heb je het verkeerd. De wortel geeft een mooie structuur aan het taartje, het geeft een lekkere natuurlijke zoete smaak.  En wat is een Carrotcake zonder old skool roomkaasglazuur, de romige topping maakt deze verwennerij compleet.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 200 gram geraspte wortel
  • 250 gram volkorenbloem
  • 14 gram bakpoeder
  • 110 gram vloeibare boter
  • 1 ei
  • 5 el honing
  • 60 gram magere kwark
  • 1tl speculaaskruiden
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram gemengde noten
  • zout

Voor de topping

  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram poedersuiker
  • 50 gram roomboter
  • 1 tl vanille-essence

Benodigdheden

3 Mengkommen, schaaltje, handmixer, rasp, dunschiller, siliconenspatel,  cup cake vormpjes, lepel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de rozijnen wellen in een schaaltje met water.

Vul de kom met de bloem, het bakpoeder en een snufje zout en roer dit met een lepel snel door.

Doe in een andere kom de vloeibare boter met een ei, de honing en meng hier de magere kwark doorheen. Klop dit tot een luchtig beslag.

Voeg aan dit romige mengsel de kom met bloem toe, mix dit totdat alles goed vermengd is.

Hak de noten in grove stukken en voeg deze samen met de gewelde rozijnen toe  aan het beslag. Met een siliconenspatel roer je het geheel door.

Neem de ovenplaat en vul deze met de cup cake vormpjes, vul de vormpjes met een goede lepel van het beslag. Laat de cup cakes binnen 30 minuten goudbruin worden in de oven.

3 reacties op “Carrot CupCake”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.