Af en toe hebben wij vrouwen gewoon onze portie chocola nodig. Geen reden, we hebben het gewoon nodig. Daarom vandaag een lekkere sompige chocolade cake die je met een lekker sausje mooi kan garneren.
We gaan eens een keer bakken met courgette. Huh wat? Courgette zeg je..? Ja waarom niet, de courgette in deze cake zorgt dat deze lekker “moist” en sompig wordt. Je proeft niets meer van de groente, je proeft alleen nog een heerlijke volle chocoladesmaak. Dit komt door de cacaopoeder die gebruikt wordt, we gebruiken geen chocolade omdat de cake anders te nat zal worden. Door de cacao blijft de cake mooi stevig en de courgette zorgt voor de heerlijke sompige structuur.
Ingrediënten voor de cake
- 250 gram gedroogde kersen
- 100 gram amandelmeel
- 75 gram cacao
- 100 gram geraspte courgette
- 2 eieren
- 75 gram boter
- 75 gram zonnebloemolie
- 2 tl bakpoeder
- Snufje zout
Voor de saus
- ½ kopje espresso
- 100 gram poedersuiker
- 3 el kokosmelk
Benodigdheden
Blender, mengkom, rasp, vierkant bakblik, bakpapier, steelpan
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Wel de kersen in lauw water voor ongeveer 20 minuten, zo worden ze lekker zacht.
Smelt de boter in een pannetje totdat deze helemaal vloeibaar is.
We gaan het ons niet zo moeilijk maken vandaag dus we pakken de blender erbij. Vul de blender met de uitgelekte kersen, eieren, zonnebloemolie en de gesmolten boter. Zet deze op vol vermogen aan en laat voor ongeveer 2 minuutje mixen, nu zullen alle kersen in mooie stukjes gehakt zijn.
Voeg het amandelmeel, cacao, bakpoeder en een snufje zout toe in de blender en mix alles door elkaar.
Neem een vierkant bakblik en bekleed deze met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat de cake niet aanbakt en zo krijg je de cake na het bakken gemakkelijk uit het blik getild.
Rasp de courgette met een grove rasp en knijp na het raspen de courgette nog even uit. Er zal nog heel veel vocht uit de groente komen.
Schep het cakebeslag in een mengkom en spatel er de courgette doorheen. Doe dit mengsel in het cakeblik en bak deze af in 30-40 minuten.
Voor de saus neem je een steelpan en voeg je alle ingrediënten toe, laat dit mengsel zachtjes aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat het mengsel indikken. Schenk deze over de in stukken gesneden cake en je hebt je hemelse dagelijkse portie aan chocola weer klaar staan.
De saus is zowel warm als koud lekker. Dus als je nog een stukje cake overhoudt kun je deze de volgende dag nog bedelven onder deze heerlijke saus en oppeuzelen.
Één reactie op “Chocolate Sponge Cake”
Ziet er wel heel lekker uit deze chocolade cake. Xx