Puur koken, veel mensen vinden dit moeilijk. Het koken met kruiden en specerijen in plaats van met zakjes en pakjes. Gemak is vaak de reden dat er in de supermarkt wordt gekozen voor een snelle maaltijd waarbij deze zakjes vaak een grote rol spelen. Denk maar aan de Kip Siam pakken of de kruidenbasis voor spaghetti. Deze zitten vol met zout waardoor je al snel aan je dagelijkse behoefte zout zit.
Dit recept is zonder toegevoegd zout klaargemaakt. Door het gebruik van kruiden geef je het gerecht smaak. Dus laat de zoutpot is een keer gesloten, wij zijn benieuwd of jullie het zout zullen missen.
Ingrediënten voor 4 personen
400 gram broccoli
200 gram kipfilet
200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
1 blik gepelde tomaten
1 Ui
125 gram abrikozen uit blik
3 eetlepels Bakboter
1 eetlepel Suiker
1 theelepel Tijm
½ theelepel kaneel
Benodigdheden
2 grote pannen, een hapjespan of wok, snijplank, mes
Bereidingswijze
Zet een pan op met water en laat deze tot de kook komen , voeg de rijst toe en laat deze volgens de bereidingswijze op het pak gaar koken. Daarna afgieten en laat deze in de pan staan om droog te stomen.
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze binnen 8-10 minuten gaar.
Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de ui fijn. Snijd de abrikozen in stukjes.
Verhit de boter in een hapjespan of wok en bak de kipfilet en ui de ongeveer 5-7 minuten totdat deze een mooie lichtbruine kleur heeft.
Strooi er 1 eetlepel suiker, anderhalve theelepel kaneel en 1 theelepel gedroogde tijm over en roer het blikje tomaatstukjes met vocht erdoor.
Breng dit aan de kook en laat deze nog 5-8 minuten heel zachtjes sudderen.
Serveer met broccoli en zilvervliesrijst.
2 reacties op “Kipfilet met abrikozensaus”
lijkt me best lekker 😀
Dit recept ziet er heerlijk uit. 😉
Ik gebruik nooit zout omdat er in alle kruidenpoeders al zout is toegevoegd!