Categorieën
News

Foetus in plastic tas

plastic_tas

In New York hield een bewaker twee 17-jarige meisjes aan die zich vreemd gedroegen en daarom werden verdacht van diefstal. De bewaker kon op geen enkele manier rekening houden met de verschrikkelijke ontdekking die hij zou gaan doen. In een van de tassen vond hij geen gestolen waar, maar een foetus.

Tijdens ondervraging van de politie werd duidelijk dat een van de meisjes de dag ervoor was bevallen en niet wist wat ze met de foetus aan moest. (bron)

Deze schokkende gebeurtenis is natuurlijk extreem te noemen, toch is het goed om je af te vragen hoe een gebeurtenis als deze tot stand kan komen. Heeft het meisje geen volwassenen in haar omgeving met wie ze haar situatie kan bespreken?

Natuurlijk is bovenstaande situatie extreem, maar toch is het goed om eens stil te staan bij de huidige maatschappij. Individualisering van de maatschappij is al een tijd aan de gang en loopt dit inmiddels niet uit de hand? Door een gebrek aan sociale controle en contact met elkaar kunnen er verschrikkelijke dingen gebeuren. Mensen zien wel dat het niet goed gaat bij een ander in huis, maar zeggen er niks van omdat ‘het ze niks aan gaat’. Maar als niemand vind dat het hem aangaat, blijf je dan niet zitten met een groep mensen die hulp nodig heeft maar het zelf niet kan vragen?

8 reacties op “Foetus in plastic tas”

Het heeft niet alleen met individualisering te maken, maar ook met een inschattingsvermogen. In dit soort situaties is het als buitenstaander heel gevoelig je erin te mengen. Daarnaast is het voor een ander niet altijd duidelijk of er ingegrepen moet worden. Misschien is het een vertekend beeld met verkeerde signalern. En zou je dan wel weten wat je precies moet doen? In nederland hebben we hier speciale hulplijnen voor maar de drempel is heel groot omdat er gelijk een label opgeplakt wordt en dat is best een risico om te nemen. Daarnaast is het voor veel mensen niet duidelijk welke hulplijn geschikt. Daarom is het denk ik makkelijker om niets te doen, een telefoonnummer online gaan zoeken met informatie is een stuk lastiger namelijk als je het op een heel basic niveau bekijkt. Mensen zullen alleen stappen ondernemen als ze ook een ‘band’ met iemand hebbe en er zelf gevoelens bij hebben, en dan kom je terug bij individualisering want die relatie hebben we niet meer op die manier met onze buren.

Nou jij hebt het verhaal is niet verzonnen door jou het stond wereld wijd op de web ik zag het ,in verschillende kranten enz. dus niks mis mee met de artikel .
Ik weet niet of te maken met individualisering heeft. Ik denk mensen zijn bang om er mee te bemoeien omdat ze in problemen kunnen raken. Maar ja soms is ermee bemoeien is erg gevoelig omdat je niet precies wiet is wat er aan de hand is geweest. Stel voor dat het meisje verkracht werd door iemand die macht over haar had, in ze mocht niks vertellen omdat zichzelf om iemand van wie ze houd in gevaar kon brengen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.