Categorieën
Beauty Haar

Dove Split ends rescue

Door Alette – Ik heb getest, geschuimd, gevoeld en gewassen om deze review te kunnen schrijven. Vandaag laat ik jullie weten wat ik van de Dove Split Ends Rescue producten vind.

In deze lijn vind je een shampoo, conditioner en een haarserum. Na het gebruik van deze drie producten zou je haar er mooier uit moeten zien, beter gevoed zijn en vooral je gespleten haarpunten minder worden.

Natuurlijk is het niet mogelijk de haarpunten die al gespleten zijn weer aan elkaar te plakken (ofzoiets), maar met goede verzorging kun je er wel voor zorgen dat je punten er minder dof uitzien en dat ze niet veel verder splijten. Gezien ik altijd veel last heb van droog haar en daarbij gespleten haarpunten, was ik zeker benieuwd naar deze producten!

Laat ik beginnen bij het begin: de shampoo. Het witte goedje met parelmoerachtige glans dat uit de fles komt, heeft een normale substantie voor shampoo. Eigenlijk precies zoals je bij een Dove shampoo zou verwachten. De geur is een echte ‘Dove’-geur en ik houd daar wel van; een zachte, niet te aanwezige geur. Gezien ik normaal gesproken altijd shampoos gebruik zonder harde reinigers als SLS en SLES, moest ik even wennen aan de hoeveelheid schuim. Als ik eerlijk moet zijn: wat een genot! Eenmaal uitgespoeld voelt mijn haar schoon, het is zeker niet nodig een tweede keer mijn haar te wassen.

Dan ga ik over op de conditioner. Een fijne, lobbige substantie komt uit de fles. Wat dikker dan de shampoo, maar niet zo dik als een masker. Eigenlijk ook weer precies wat je verwacht van een conditioner. Aangebracht in de punten van mijn haar wacht ik een minuutje en spoel alles er weer uit. Nu voelt mijn haar zacht! Ik weet dat ik verwend  ben met het feit dat ik nooit klitten in mijn haar heb, maar een borstel of kan lijkt nu helemaal een overbodig werktuig. Eenmaal opgedroogd merk ik dat mijn haar zacht is, mooi glanst, maar niet zijn volume heeft verloren. Jongens, ik ben fan!

Tot slot wil ik het nog hebben over het haarserum. Deze kun je aanbrengen op handdoekdroog haar en spoel je niet meer uit. De substantie is waterig en dankzij de verpakking met spraypomp makkelijk over het haar te verdelen. Mijn haar wordt hier zacht van, maar als ik eerlijk ben heb ik niet het idee dat het veel toevoegt op de  conditioner. Mijn haar gaat er iets meer van ‘hangen’. Ik kan me voorstellen dat dit wel een fijn product is als je veel last hebt van klitten in je haar of als je heel lang, dik haar hebt.

Eerder in dit artikel noemde ik al dat ik zelf altijd een shampoo gebruik zonder harde reinigers als SLS en SLES en ik kan het dan ook niet laten ook een kijkje te nemen op de achterkant van de flessen naar de ingrediëntenlijst. Hierbij wil ik zeggen dat ik absoluut geen scheikundige ben, of goed weet waar ik het over heb. Ik ben gewoon iemand die haar haar van een zielig bosje touw heeft zien veranderen in mooie lokken, dankzij de uitsluiting van SLS en SLES. Het leek me daarom interessant meer te weten te komen over wat ik nou precies in mijn haar smeer en dit wil ik met jullie delen. Ik heb per product de eerste paar ingrediënten op de lijst opgezocht.

Shampoo

Helaas zie ik SLES (sodium laureth sulfate) als tweede ingrediënt op de lijst staan. Hoe hoger een ingredient op de lijst staat, hoe meer er van in het product zit. SLES is nog altijd zachter dan SLS (sodium lauryl sulfate), maar helaas staat dit ook op de lijst, zij het lager
Glycol distearate zorgt voor de parelmoerkleur en voor dikte van het product.
Sodium chloride is niks anders dan zout. Zout heeft een milde reinigende werking en zorgt ervoor dat vocht wordt vastgehouden.
Cocamidopropyl betaine zorgt voor een milde reiniging, schuimvorming en gaat de irritatie van andere stoffen tegen.
Glycerin is een vettige alcoholsoort die geen uitdrogende, maar juist een hydraterende werking heeft.
Polyquaternium-28 is een ingredient dat zich aan haar hecht en er voor zorgt dat het beter uitkambaar wordt.

Conditioner

Cetearyl alcohol is een goede, niet uitdrogende soort alcohol.
Dimethicone is een silicone.
Stearamidopropyl Dimethylamine is een vettig zout, dat antistatisch werkt en ook geeft dit ingredient een paarlemoerachtige glans aan de conditioner.
Behentrimonium chloride heeft een antistatische werking en is een erg milde stof. Maakt het haar zachter, maar zorgt niet voor een build-up. (laagje om het haar)
Polyquaternium-28 is een ingredient dat zich aan haar hecht en er voor zorgt dat het beter uitkambaar wordt.
PVM/MA Copolymer zorgt op zachte wijze voor beter uitkambaar en voller haar.
Trehalose is een plantaardige suiker die vochtvasthoudende capaciteiten heeft en daarom voedend werkt voor het haar.
Gluconolactone zorgt ervoor dat de voedende stoffen beter opgenomen kunnen worden door het haar.
Adipic Acid zorgt voor de gelachtige structuur van de conditioner.
Sodium sulfate wordt gebruikt  om het haar beter doorkambaar te maken maar kan irriterend zijn voor de huid.

Haarserum

Cylcopentasiloxane is een silicone.
Amodimethicone is een silicone.
Stearamidopropyl Dimethylamine is een vettig zout, dat antistatisch werkt en ook geeft dit ingredient een paarlemoerachtige glans aan de conditioner.
Cetyl alcohol is een vettige soort alcohol.
Caprylic/Capric triglyceride is een olieachtige substantie, afkomstig van de kokosnoot.
Polyquaternium-28 is een ingredient dat zich aan haar hecht en er voor zorgt dat het beter uitkambaar wordt.
Trimethylaminoethyl methacrylate chloride polymere zorgt ervoor dat het haar beter doorkambaar wordt.
PVM/MA Copolymer zorgt voor beter uitkambaar en voller haar op een zachte manier.

Al met al vind ik de ingrediëntenlijst er niet slecht uit zien, op de SLES en SLS na. Erg jammer, want dat betekent toch dat ik terug ga naar mijn oude shampoo en conditioner. Het vermijden van deze producten heeft mijn haar zo opgeknapt, dat ik er echt in geloof dat dit het beste is voor mijn haar. Mocht je hier niet zoveel problemen mee hebben dan kan deze shampoo zeker iets voor jou zijn! Mijn haar voelt in ieder geval lekker zacht aan na gebruik, maar behoudt zijn volume. Misschien dat ik eerst deze flessen nog maar opmaak voordat ik weer terug ga naar mijn oude producten…

Dove shampoo en conditioner zijn op veel plekken verkrijgbaar, zoals in de drogist of supermarkt. De shampoo en conditioner kosten rond de €4,00 (wisselend per winkel) en het haarserum rond de €6,00. 

Letten jullie bij het kopen van shampoo en conditioner op de ingrediënten?

Liefs, Alette

19 reacties op “Dove Split ends rescue”

Ik gebruik nu ook een shampoo zonder SLES en SLS van Weleda, ik moet nog even kijken of het echt wat doet voor mijn hoofdhuid maar die was de laatste tijd zo onrustig dat dit me in elk geval beter leek! Welke gebruik jij?

Zelf heb ik een tijd Tigi Bed Head producten gebruikt waar ik erg enthousiast over was. Omdat nou eenmaal een nieuwsgierig mens ben, heb ik laatst een shampoo en conditioner van Chi gekocht. Deze heb ik echter nog maar 2 keer gebruikt dus ik kan er nog niet veel over zeggen

Hmm, ik weet (onder andere ook door de SLS en SLES) niet zo goed wat ik er van moet vinden… Oké, de producten die ik gebruik bevatten dat ook, maar in mindere mate en ze bevatten wél allemaal voedende oliën. Neh, ik blijf maar lekker bij mijn oude vertrouwde producten. Dankjewel voor de review!

Goede review! Ik ben helaas geen fan van de producten van Dove. Ik krijg er een geirriteerde hoofdhuid van. Enkele jaren geleden heerste er luizen in mijn groep (ik ben leerkracht). Ik dacht dat ik ze ook had. Ik krabde me ongans…Wat bleek? Ik had geen luizen, maar was overgegaan op een shampoo en conditioner van Dove en kon daar niet tegen. Mijn huid gaf een reactie erop. Meteen gestopt en mijn hoofdhuid knapte er meteen van op:-)

Ik krijg er erg snel vet haar van… normaal was ik om de dag maar ik moet met dit spul eigenlijk elke dag wassen. Zou dat dan door die vettige zouten komen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.