Door Sabine – Eigenlijk mag ik dit niet het recept voor Rocky Road noemen want officieel is Rocky Road een Amerikaanse zoete zaligheid met marshmallows, chocolade en noten. Omdat mijn vriend allergisch is voor noten komen deze in dit recept niet voor, maar dat neemt niet weg dat het hierdoor minder lekker is. Ik heb het namelijk vervangen door biscuitjes en persoonlijk vind ik dit net zo lekker. Mocht jij nu wel de échte Rocky Road willen maken en dol zijn op noten, voeg ze dan lekker toe. Het fijne van dit recept is namelijk dat je er flink mee kan variëren en het zo net zo kan maken zoals jij wil.
Ingrediënten (voor mijn versie)
100 gram marshmallows
75 gram witte chocoladedruppels (of een reep chocolade in stukjes)
225 gram pure chocolade, minstens 70% cacao
225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
250 gram Maria biscuits
25 gram kristalsuiker
2 eetlepels cacaopoeder
Smelt de pure chocolade samen met de suiker en het cacaopoeder au bain-marie. Au bain-marie houdt in dat je een kom boven een pannetje met water zet en in deze kom alle ingrediënten laat smelten. Zo zorg je ervoor dat de chocolade nauwelijks het risico loopt om te verbranden. Roer even goed door zodat alle ingrediënten zijn gemengd. Voeg hierna direct de boter toe en laat die mee smelten.
Breek ondertussen vast de biscuitjes in stukken en knip de marshmallows in kleinere stukjes. Het is verstandig om ook een bakvorm (cakeblik kan ook) in te vetten met een beetje olie en onderin de vorm een velletje bakpapier te leggen. Dit zorgt ervoor dat je de Rocky Road straks makkelijk uit het blik kunt halen.
Doe de biscuitjes in een grote kom en giet hier het gesmolten chocolademengsel bij. Roer even door tot ieder biscuitje is voorzien van een laagje chocolade. Voeg vervolgens de witte chocolade en de marshmallows toe en roer nog even kort door. Stort het beslag vervolgens in de ingevette bakvorm en zet de Rocky Road minimaal twee uur in de koelkast zodat de chocolade weer kan stollen.
En nu is het wachten… minimaal twee uur maar het liefst nog langer. Een nachtje zou helemaal ideaal zijn.
Snijd de Rocky Road na het afkoelen in blokjes en verblijd je gasten – en natuurlijk jezelf! – ermee. En zie er dan maar eens van af te blijven want ik waarschuw je: deze Rocky Road is heel erg lekker en verslavend.
25 reacties op “‘Rocky Road’”
Mmmmmm, dit recept is niet moeilijk en ik zal het zeker snel maken…… 😉
mmmmmmm ziet er heerlijk uit!
Dat ziet er uit smakelijk uit!
Oeh, dit klinkt echt heel erg lekker! Dit ga ik ook eens proberen te maken, want ik ben sowieso al dol op chocola! 😉
Dit ziet er heerlijk uit!
Oehhh, ziet er lekker uit! Wanna try. En aangezien ik ook allergisch ben aan noten is t alleen maar handig dat die er niet in zitten hihi.
Oh ziet er zo lekker uit. Doet me ook een beetje denken aan arretjescake niet?
Jammie! Dit ga ik zeker onthouden. Het ziet er super lekker uit!
oeh dat is zo delish! 😀
Dit is zoooo lekker!
Ohhhh jammie!
Lijkt me heerlijk en lekker makkelijk.
Ziet er echt heerlijk uit!
Lijkt me heerlijk!
Ziet er lekker uit! Het lijkt op arretjescake x
hmm ziet er heerlijk uit!
Dit kan niet anders dan lekker zijn! 🙂
Ik ben niet allergisch voor noten, ik hou er alleen totaal niet van dus dit is wel een super cool recept. Helaas ben ik op een streng dieet dus kan ik hier alleen maar van dromen. xxx
Omg dit lijkt me echt heerlijk!
Jaaa, goddelijk! Dit recept maak ik wel eens als we schandalig willen snoepen ^_^
Dit wilde ik altijd al een keer maken. THANKS!
Dat ziet er lekker uit!
heerlijk, maar er staat niks over de 225gram boter.
Smelt je die tegelijkertijd met de pure chocolade,suiker en cacaopoeder?
Je hebt helemaal gelijk, ik verwerk het gelijk even in het artikel! Je voegt de boter toe zodra de chocolade is gesmolten.
De arretjescake maak ik regelmatig en dit lijkt me een lekkere variant daarop. Jumjum!