Zo heb je nog nooit van je leven iets gebakken en zo doe je het een paar keer in de week!
Kijk mee hoe je makkelijk en snel hazelnootkoekjes à la By Sjanty maakt!
De ingrediënten die je nodig hebt voor het maken van ongeveer 20 hazelnootkoekjes:
75 gram hazelnoten
150 gram bloem
2,5 eetlepel honing
150 à 160 gram boter op kamertemperatuur
60 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Neem de (geblancheerde) hazelnoten, deze kun je in zakjes bij de supermarkt krijgen.
Snijd de hazelnoten met een mes in wat kleinere stukjes….
….zodat ze ongeveer zo groot zijn.
Doe de boter, suiker en honing in de kom en mix dit met de mixer op middelhoge stand tot een gelijkmatige massa.
Voeg hier vervolgens de bloem aan toe en mix dit alles.
Voeg als laatste de hazelnoten toe en mix het geheel nogmaals zodat het er zo uit komt te zien.
Maak nu met je handen ronde (koekjes)vormen van het deeg of gebruik vormpjes en laat deze zo’n 10 minuten bakken in een oven op 180 graden. Blijf de koekjes tijdens het bakken regelmatig in de gaten houden, want in de ene oven zijn ze soms veel sneller klaar dan de ander. Wanneer de koekjes een beetje goudbruin en niet te zacht meer zijn kunnen zijn ze in principe klaar.
Laat de koekjes nadat je ze uit de oven hebt gehaald even afkoelen en violà, je hebt overheerlijke krokante hazelnootkoekjes!
Één reactie op “Hazelnootkoekjes à la By Sjanty!”
Lijkt me echt lekker! Dit ga ik binnenkort eens maken 🙂